Относно бисквитките

Общ регламент за защита на личните данни (GDPR)


В качеството си на отговорна компания, ние от онлайн магазина направихме необходимите промени в Политиката за поверителност в онлайн магазина взехме необходимите мерки за повишаване сигурността на събирането, съхранението и обработването на данни, съобразно регламента No: 679/ 2016 за защита на лични данни на територията на ЕС (GDPR), влизащи в сила след 25-ти Май 2018г.

  •   Какви категории лични данни се събират

При желание за поръчка от електронния магазин, ползвателите сключват онлайн договор за покупко-продажба, в който фигурират основни данни на поръчителя – име на получателя, адрес на доставка (личен адрес или офис на куриера), телефонен номер за връзка, имейл адрес. Това действие е изцяло по волята на потребителя.

Ако клиентът желае да му бъде издадена фактура – на него или на фирма, тогава са нужни допълнителни данни, както следват:
- Фактура на фирма (Име на фирма:, Рег. по ЗДДС: да/не; ИД №:; Данъчен адрес; МОЛ);

- Фактура на частно лице(Име, Адрес)

  •   С какви цели се събират тези лични данни

     - за регистрация и по-нататък възможност за управление на профила Ви в онлайн магазина  и на база натрупани поръчки към Вашия акаунт – възможност за пазаруване на преференциални цени;

     - ако не сте регистриран потребител, данните са нужни за яснота и точност за доставка на поръчаният от Вас продукт/и;

     - за комуникация с Вас по отношение на награди от игри, но и за разрешаване на спорове и отстраняване на възникнало противоречие по време на процеса на покупко-продажба; 

     - за информирането Ви за най-нови или промоционални продукти посредством нотификация.

  •   Срок за съхранение на данните

Данните се съхраняват до приключване на сделката, т.е. докато получим потвърждение от страна на доставчика, че е предал желания продукт на клиента (стандартно отнема 1 или 2 дена, освен при официални празници и/или почивни дни. В тези случаи срокът може да бъде удължен със срока на неработните дни).

Ако клиентът е регистриран в онлайн магазина по свое желание, данните продължават да се съхраняват до следваща поръчка или докато клиентът сам не прецени и изтрие данните от профила си.

ВАЖНО: По всяко време всеки потребител има възможност да направи промени по данните в своя профил (линк) или да го изтрие окончателно.

  •   Категории получатели на ЛД извън дружеството, както и дали ще се предават данни в трети страни извън ЕС

Онлайн магазина спазва строго мерките за сигурност на лични данни на своите клиенти! Нашите партньори (Speedy, Rapido, Econt, Mailchimp, eMag) гарантират спазване на конфиденциалност относно личните данни на нашите клиентии да не ги предоставят на трети страни.

Работата на онлайн магазина е базирана и се извършва основно на територията на Р. България. В единични случай организираме доставка и до друга съседна страна, но фирмата отново ползва куриерска фирма Speedy (DPD за чужбина), които отговарят строго на промените според новия регламент.

  •   Съществуването на конкретни права на субектите на данните (право на достъп, коригиране или изтриване на лични данни, ограничаване на обработването, възражение срещу обработването,  преносимост на данните) и реда за упражняването им

Всеки наш клиент може по всяко време да достъпи, изтрие, коригира данните, които е предоставил на онлайн магазина . Този акт е достъпен в личния профил на всеки потребител (линк + да добавим бутон Изтрий, Промени и т.н. в сайта) и за него е получил известие на имейла си веднага, след своеволното регистриране / предоставяне на личните си данни.

  •   Право на субектите на данни да подадат жалба до КЗЛД

Ако попаднете на нередност от наша страна и неизпълнение на посочения регламент относно личните Ви данни, може да подадете сигнал до Комисията за защита на личните данни.

Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,

тел.: (02) 940 20 46 факс: (02) 940 36 40

Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

  •   Дали предоставянето на лични данни е задължително по закон или договорно изискване, както и евентуалните последствия, ако тези данни не бъдат предоставени

Предоставянето на Вашите име, точен адрес на доставка и телефонен номер е задължително до приключване на покупко-продажбата. Това е необходимо, за да бъде изпълнено Вашето желание за доставка точно и навреме и за да можем да се свържем с Вас при възникнала невъзможност за доставката.

Ако не сте регистриран потребител, Вашите данни няма да бъдат запазени в нашата система след приключване на покупко-продажбата.

Ако сте регистриран потребител и доброволно сте предоставили Вашите най-основни лични данни (име, телефон, адрес, имейл), то Вие винаги можете да ги изтриете от Вашия профил* и ние моментално ще ги „забравим“.

*Във всеки един момент ще имате възможността отново да се регистрирате със същия мейл, но поръчките и старата история и данни, натрупали се към предишната Ви регистрация, няма да се пазят.


Потребителите се уведомяват, че САЛВО ЕТ не е администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД). Съгласно Закона за защита на личните данни, потребителят има право на достъп до собствените си лични данни, които е предоставил и са станали известни на САЛВО ЕТ както и на поправка на тези лични данни. Създавайки поръчка в сайта ни за този продукт потребителите изрично се съгласяват предоставените от тях лични данни да бъдат обработвани от САЛВО ЕТ по електронен път при доставка на поръчани стоки и при необходимост от помощ от служител на фирмата.

Сайтът http://swanson.shopmania.biz, подобно на много други, използва малки файлове, наречени бисквитки, за да персонализира вашето посещение. Научете повече за бисквитките и как можете да ги контролирате.

Тази страница съдържа информация за това какво представляват "бисквитките", бисквитките използвани в този сайт, как се включват и изключват в браузъра, как изрично да се забранят рекламни бисквитки на трети страни, както и някои полезни връзки за по-нататъшно четене по темата. Ако страницата не предоставя информацията, която търсите, или имате някакви допълнителни въпроси относно употребата на бисквитки в http://swanson.shopmania.biz, моля пишете на адрес webmaster@example.com .

Какво е това "бисквитки"?

'Бисквитките' са малки текстови файлове, пазени от браузера (например Internet Explorer или Safari) на вашия компютър или мобилно устройство. Те позволяват сайтовете да запазват дадена информация като например потребителски предпочитания. Можете да гледате на бисквитките като на "памет" на сайта, която му позволява да разпознава потребители и да отговаря адекватно на техните предпочитания.

Понеже уважаваме правото на поверителност, можете да изберете да не разрешавате някои видове бисквитки.

Има две основни категории бисквитки:

  • Бисквитки за сесии - наричани още преходни бисквитки. Те се изтриват, когато потребителят затвори браузъра си. Бисквитката на сесията се съхранява въш временна памет и не се запазва, след като браузърът се затвори или след като потребителят се отпише (излезе от профила си).
  • Постоянни бисквитки - те помагат на уебсайтовете да запомнят информацията и настройките ви, когато ги посещавате в бъдеще. Това води до по-бърз и по-удобен достъп, при който не е необходимо да влизате отново с парола. Постоянните бисквитки могат да включват и бисквитки, поставени от друг уебсайт, различен от този, който потребителят посещава понастоящем (известни като "бисквитки на трети страни"), които могат да бъдат анонимно използвани за запомняне на предпочитанията на потребителя.

Как този сайт използва бисквитките?

Посещението на страница от сайта може да създаде следните видове бисквитки:

  • Основни бисквитки
  • Бисквитки за ефективност
  • бисквитки за реклама и социални мрежи

Някои от тези бисквитки могат да бъдат поставени от трети страни.

Основни бисквитки

Те позволяват да зададете предпочитанията си за бисквитките и да имате достъп до основните функции на този уебсайт.

Съхраняват също определени потребителски предпочитания по отношение на този сайт, така че потребителят да не се налага да ги настройва всеки път, когато посещават сайта.

Бисквитките за регистрация се създават, когато потребителят се регистрира на този уебсайт, с цел да ни уведомяват дали потребителят е влязъл или не. Нашите сървъри използват тези бисквитки, за да разбират в кой профил сте влезли и да ви позволяват по-лесно взаимодействате със сайта.

Поставяме и други бисквитки, за да ви позволим да използвате сайта по начина, за който е разработен: бисквитки на пазарската количка и за списъка с любими продукти (за да ви се показват продуктите, които сте добавили в количката или в списъка с любими), бисквитки за локализация (използват за определяне на местоположението въз основа на Вашия IP адрес с цел предварително попълване на определени полета, необходими за регистрация или плащане), бисквитки на сесията, създавани при достъп до сайта и автоматично изтривани при затваряне на браузъра (изисквани от HTTP протокола или необходими за попълване на формуляри или взаимодействие с конкретни елементи на сайта и т.н.), бисквитки от приложения за разговори с клиенти, които ви позволяват да се свързвате с нашия екип за поддръжка.

Без основните бисквитки няма да можем да съхраняваме предпочитанията ви за бисквитките и достъпът до определени основни функционалности на сайта, като например поставяне на поръчки, няма да се извършват при нормални условия.

Бисквитки за ефективност

Тези бисквитки включват бисквитки за ефективност и бисквитки за анализиране на трафика.

Те ни позволяват да измерваме обобщения трафик на уебсайта си, да виждаме източниците на посещения, да получаваме информация за най-малко посещаваните страници и за това как потребителите взаимодействат със сайта.

Ако не разрешите тези бисквитки, няма да знаем кога сте посетили нашия сайт и няма да можем да наблюдавате ефективността му.

Цялата информация, която тези бисквитки събират, се събира анонимно. Тези бисквитки се поставят от уеб анализиторски услуги на трети страни (напр. Google Анализ).

Ако не разрешите тези бисквитки, няма да знаем кога сте посетили нашия сайт и няма да можете да наблюдавате ефективността му.

Бисквитки за реклама и социални медии

Те могат да бъдат зададени в нашия сайт чрез рекламните услуги, които използваме, или чрез социални медийни услуги.

Могат да бъдат използвани от тези фирми, за да изградят профил на вашите интереси и да ви показват подходящи реклами в други сайтове.

Ако не разрешите тези бисквитки, може да не успеете да видите определени подходящи реклами и съдържание.

Те могат да идват от трети страни, например рекламни услуги (AdSense, AdWords), социални мрежи (Facebook, Twitter) и др.

Този уебсайт няма достъп до бисквитките, поставяни от трети страни и трети страни нямат достъп до бисквитките, поставяни от този уебсайт. Например, когато споделяте съдържание чрез бутон за социални медии, активността ви ще бъде проследена само от тази услуга.

Как мога да изключа бисквитките?

Можете да изключите браузъра си от приемането на бисквитки или да го спрете да приема бисквитки от определен уебсайт.

Всички модерни браузери имат настройки за бисквитки. Настройките обикновено се намират в меню "опции" или "инструменти" в браузера. Следните препратки могат да бъдат полезни, за да разберете тези настройки. В противен случай използвайте меню "Помощ" в браузера за повече подробности.

Полезни връзки

Ако искате да научите повече за бисквитките и тяхното използване в интернет, можете да отворите следните полезни връзки: